Fri frakt över 300kr | Snabb leverans | Återförsäljare

Betala med Klarna

ALEPPO

eTT KULTURARV

Efter första världskriget och upplösningen av det osmanska riket blev Aleppo en del av det franska mandatet i Syrien och Libanon. Syrien blev självständigt 1946.

Aleppo var känd för sin rika kultur, arkitektur och sin unika tvåltillverkningstradition. Aleppo-tvål är välkänd över hela världen för sin höga kvalitet och traditionella tillverkningsmetod. Den tillverkas vanligtvis genom att blanda olivolja och lagerolja med natriumhydroxid och vatten. Den resulterande blandningen lagras i flera månader eller till och med år för att mogna. Sedan skärs den i block, stämplas och torkas. Aleppo-tvål är känd för sina milda och naturliga egenskaper och används ofta för hudvård.

Under de senaste åren har Aleppos historia tyvärr skuggats av konflikten i Syrien, som har haft en förödande inverkan på staden och dess kulturarv. Många traditionella hantverk, inklusive tvåltillverkning, har drabbats av konflikten. Trots detta har hantverkare och invånare i staden kämpat för att bevara och återuppbygga sitt kulturarv.

The Citadel of Aleppo in Syria
Hem
SHOP
Önskelista0

Sök efter produkter

Produkten har lagts till i din varukorg