Fri frakt över 300kr | Snabb leverans | Återförsäljare

Betala med Klarna

Döda havet

en rik historia

Döda havet är en unik geografisk formation som har en rik historia och användning av dess mineralrika vatten och lera för kosmetiska och medicinska ändamål. Här är en kort översikt över Döda havets historia och dess användning i produkter.

Döda havet är beläget i Mellanöstern, mellan Israel och Jordanien. Det är faktiskt en saltsjö och ligger på den lägsta punkten på jorden, ungefär 430 meter under havsytan.

Döda havet har en lång historia och är känt för att vara en av de äldsta naturliga spaen i världen. Många gamla civilisationer, inklusive egyptierna, babylonierna och romarna, använde Döda havets mineralrika vatten och lera för medicinska ändamål och hudvård.

Minerals from the death sea
Salt from the death sea in israel

mineralrik

Döda havet är känt för sin höga salthalt, mineralhalt och lätt flytande egenskaper på grund av det höga saltinnehållet. Vattnet är rikt på mineraler som magnesium, kalcium, kalium och bromid, som anses ha positiva hälsoeffekter. Många människor besöker Döda havet för att dra nytta av dessa naturliga fördelar, inklusive lindring av hudproblem som psoriasis och eksem.

Döda havets mineraler används i en mängd olika kosmetiska produkter, inklusive ansiktsmasker, kroppsskrubb och krämer. Dessa produkter sägs hjälpa till att återfukta huden, minska inflammation och förbättra hudens elasticitet.

Hem
SHOP
Önskelista0

Sök efter produkter

Produkten har lagts till i din varukorg